Domácí granola


Domácí pečenou granolu si zamilujete pro její jednoduchost, variabilitu a dokonalou chuť. Stihnete ji připravit během půl hodinky a radost z ní pak budete mít celý týden. Díky ořechům a semínkům dodá dostatek energie na celé dopoledne a navíc tak strašně dobře chutná! A  nesmíme opomentou ani úžasnou vůni, která se při pečení line po celém domě! Dobrou chuť!  


SKOŘICOVÁ GRANOLA 

2 hrnky ovesných vloček (nemletých)
1 hrnek dýňových semínek
1 hrnek slunečnicových semínek
1/2 hrnku lněných semínek
1 lžíce konopných semínek
1 hrnek vlašských ořechů
3 lžíce oleje (kokosového nebo slunečnicového)
3 lžíce medu (nebo javorového sirupu)
3 lžičky mleté skořice
1 hrnek sušených brusinek
špetka soli

Předehřejeme troubu na 180 stupňů.

Ve velké míse smícháme všechny suché ingredience kromě brusinek (vločky, semínka, ořechy).V kastrůlku si smícháme med, sůl, skořici a olej a lehce na sporáku zahřejeme, až se vše propojí (nevaříme).Tekutinu nalijeme na suchou směs a vše pořádně promícháme, aby se vše hezky obalilo sladkou tekutinou.Velký plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj směs. Pečeme cca 30-40 minut dokřupava, během pečení často promícháváme, aby se granola upekla rovnoměrně. Po půlce pečení můžeme teplotu trochu snížit na cca 160 stupňů. Po dopečení necháme granolu trochu vychladnout a nakonec vmícháme brusinky.
Skladujeme ve vzduchotěsné nádobě.   


Na fotkách najdete:

Recept pro vás připravila Petra :)

Komentáře

Oblíbené příspěvky