Mrkvové rohlíčky s povidly


Vybíráme z kuchařky Bjukitchen, kterou jsme jeden čas měly v nabídce a která nás naprosto nadchla - nejen skvělými a fungujícími recepty, ale i krásnými fotkami a vytříbeným stylem. Zvolily jsme naše oblíbené sladké rohlíčky od babičky Bjukitchen, protože nemohou být jiné než babičkovsky luxusní! Jednoduché, rychlé a (pokud se to nepřežene s cukrem) i zdravé, takže v našich kuchyních se rychle zabydlely. Na rozdíl od babičky jsme těsto připravovaly v robotu, takže bylo hotové v minutě.


MRKVOVÉ ROHLÍČKY

Na 48 rohlíčků budeme potřebovat:
400g polohrubé mouky (daly jsme půl špaldové)
200g najemno nastrouhané  mrkve
250g změklého másla, pokrájeného
1 vejce
1 lžíce krupicového cukru
200g švestkových nebo jablečných povidel 
(vyzkoušeno i s domácím rybízovým rosolem, skvělé)
100g prosátého moučkového cukru na posypání

Troubu si předehřejeme na 180°C (horkovzdušná). Těsto můžeme zpracovat ručně na válu, ale my jsme použily robot s nožovým nástavcem. 

Vytvarujeme bochánek, rozkrájíme jej na 6 dílů, které pak vytvarujeme do kuliček a vyválíme do kulaté placky. Placku rozdělíme nožem na osm trojůhelníkových dílků. Na nejširší stranu dáme lžičku povidel nebo tuhé marmelády a stočíme do rohlíčku. Konce kolem povidel vždy přitlačíme, aby nevytekla.

Pečeme na plechu s pečícím papírem cca 20-30 minut dozlatova (každá trouba je v tomto případě jiná, rohlíky hlídejte). Nakonec rohlíčky vydatně pocukrujeme. 




Na fotkách najdete: 


Recept pro Vás podle kuchařky Bjukitchen připravila Petra! 


Komentáře