Mandlové sušenky


Také milujete kouzlení v kuchyni, kdy z  několika málo surovin během chvilky vznikne něco výborného? Přesně takové jsou tyto sušenky, které jsme objevily na blogu Kitchenette! Tak akorát  sladké, křupavé, zdravé a vhodné i pro vegany. Vyzkoušejte!

MANDLOVÉ SUŠENKY

Na dva plechy budeme potřebovat:
1 hrnek mandlí (lupínků)
2 hrnky ovesných vloček
1 a 1/2 hrnku pšeničné mouky (celozrnné)
3/4 hrnku javorového a rýžového sirupu (1:1)
(nebo stejné množství medu a agávového sirupu)
150 ml kokosového oleje
sůl

Troubu předehřejeme na 160° a plech vyložíme pečícím papírem.

Smícháme všechny ingredience a pomocí čajové lžičky tvoříme na plech malé pravidelné hromádky s rozestupy alespoň 3 cm. Pomocí druhé strany lžičky hromádky zploštíme. Aby byly sušenky křehké a křupavé, musí být placičky opravdu velmi tenké (jinak budou tvrdé). Pečeme přibližně 25 minut. Poté chvilku necháme chladnout na plechu a následně přesuneme na mřížku a necháme úplně vychladnout. 

Sušenky skladujeme uzavřené ve vzduchotěsné nádobě.






Sušenky pro Vás podle původního receptu od Kitchenette připravila Petra :) 

Komentáře