Ořechová bábovka podle Janičky


Dneska jsme si pro Vás připravily novinku! Poprosily jsme naší kamarádku Janičku (protože zbožňujeme její instagramový účet), aby pro Vás připravila nějakou sladkou dobrotu a tady je výsledek! Krásná ořechová bábovka z pohankové mouky! Určitě ji vyzkoušejte a dál sledujte náš blog - čekají Vás od Jany další osvědčené sladké receptíky! 


OŘECHOVÁ BÁBOVKA

Budeme potřebovat:
5 vajec, žloutky a bílky zvlášť
150g třtinového cukru
200g změklého másla
250ml mléka
350g pohankové mouky
 (nebo 150g hladké a 200g polohrubé mouky)
150g mletých ořechů
1/2 prášku do pečiva

Nejprve si vymažemu a vysypu formu na bábovku, já vždy používám máslo a hrubou mouku. Předehřeju si troubu na 170 stupňů. 
Utřu žloutky s cukrem do pěny, pak přidám změklé máslo. Z másla se někdy udělají takové hrudky, ale nebojte, všechno dobře dopadne! :) K žloutkové pěně přidám namleté ořechy a opatrně mléko. V jiné misce smíchám mouku s práškem do pečiva, proseju a přidám k tekuté směsi a vytvořím jedno těsto. Nakonec vyšlehám sníh z bílků a opatrně ho vetřu ke zbylým ingrediencím. Těsto vliju do připravené formy a peču zhruba 50-55minut. Zda je bábovka hotová zkusim špejlí, když ji vytáhnete suchou, máte hotovo, jestliže na ní ještě ulpívají zbytky těsta, pečte ještě chvíli :) Dobrou chuť!


Na fotkách najdete:

Recept pro Váš připravila a nafotila Jana K.! My moc děkujeme a Vy ji nezapomeňte sledovat na INSTAGRAMu ("kamiska10")! :) 

Komentáře