Salát z červené řepy


Dny se prodloužily, venku se otepluje a salátová a grilovací sezóna je na spadnutí :-). Máme pro Vás tip na skvělý, jednoduchý a sytý salát, který se hodí jako oběd do práce, studená večeře nebo jako příloha ke grilovanému masu či rybě.

Červená řepa je velmi zdravá a prospívá játrům, která jsou nyní na jaře oslabená, takže si nejen pochutnáte, ale také pročistíte své tělo.


SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY

Budeme potřebovat:
1 kg červené řepy
2-3 lžíce kvalitní plnotučné hořčice (spíše sladšího typu)
3-4 lžíce olivového oleje
jarní cibulka podle chuti
3 kyselé okurky
sůl, pepř
opražená slunečnicová semínka

Neoloupanou červenou řepu uvaříme doměkka, můžeme si ji předvařit dopředu a uvařenou nechat v lednici 2 dny. 

Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme na větší kusy (měsíčky), nekrájíme příliš nadrobno.  Jarní cibulku a okurky nakrájíme na kolečka a přidáme k řepě. Hořčici smícháme s olejem, pokud máme kyselejší horčici, lze přidat trošku medu, osolíme a lehce smícháme s řepou. Dochutíme solí a pepřem. Před servírováním posypeme opraženou slunečnicí.


Na fotkách najdete: 

Salát pro Vás připravila Petra :) 

Komentáře

Oblíbené příspěvky