Nejlepší čokoládový mug cake


Milujeme mug cakes! Jsou přesně to pravé, pokud Vás přepadne chuť na něco dobrého, ale rozhodně nechcete péct (a jíst) pekáč buchet a ušpinit horu nádobí. Jsou roztomilé, rychlé a dobře se transportují. Mug cakes se většinou připravují v mikrovlnné troubě, kterou ale my nemáme rády, takže používáme klasickou troubu. Mini mísy na těsto jsou na mug cakes naprosto ideální a nehrozí, že by v troubě praskly. Náš banánovo-kakaový mug cake je vhodný i pro vegany, neobsahuje mléko ani vejce. Množství těsta vychází na jeden mug cake do hrnečku 250-300ml.


ČOKOLÁDOVO-BANÁNOVÝ MUG CAKE

Budeme potřebovat:
1 větší banán (přibližně 70g)
25g rostlinného oleje
35g rostlinného mléka 
(nejlépe mandlové, lze ale použít jakékoliv)
špetku soli
1 lžičku domácího vanilkového cukru
půl lžičky skořice
60g třtinového cukru
10g hořkého kakaa
70g polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva

Hrneček na pečení vymažeme a vysypeme hrubou moukou, troubu předehřejeme na 180°C.
V míse ponorným mixérem nebo vidličkou rozmačkáme banán na kaši, přidáme olej, rostlinné mléko, cukr, vanilkový cukr, skořici, sůl a smícháme. Pak smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva a lehce vmícháme do tekuté směsi. Nalijeme do hrnečku a pečeme 30-35 minut. Vyzkoušíme vpíchnutím špejle uprostřed těsta, zda je upečeno. Podáváme s ovocem a můžeme ozdobit třeba kokosovým krémem.


Na fotkách najdete:

Hrnkový dort pro Vás připravila Petra :) 


Komentáře

Oblíbené příspěvky