Jahodové muffiny


Sezóna jahod ještě zdaleka nekončí a protože v Kunraticích máme hned za rohem ty úplně nejsladší, užíváme si je v maximální možné míře. Kromě obligátních jahod s cukrem, se zmrzlinou, jahodové marmelády, dřeně, lívanců a palačinek s jahodami nebo jahodových knedlíků můžete vyzkoušet naše jahodovo-pomerančové muffiny! Nejsou příliš sladké a jsou výborné k odpolední kávě nebo ke snídani! Dobrou chuť! :) 



LETNÍ JAHODOVO-POMERANČOVÉ MUFFINY

Na 16 kousků budeme potřebovat:
2 a 1/4 hrnku hladké (můžete dát půl špaldové) mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička sody
1/2 lžičky soli
3/4 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku mléka (použily jsme sójové)
1/2 hrnku zakysané smetany
1/3 hrnku rostlinného oleje
1 vejce
1 lžička nastrouhané kůry z biopomeranče
1 hrnek nakrájených jahod

Troubu předehřejme na 200°C a plech na pečení muffinů si vyložíme papírovými košíčky. Nakrájené jahody necháme chvilku odležet na papírovém ubrousku, aby trošku pustily šťávu a neobarvily při pečení těsto. Ve velké míse spojíme dohromady suché suroviny - mouku, prášek do pečiva, sůl a sodu. V jiné míse smícháme ostatní ingredience - cukr, mléko, zakysanou smetanu, olej, vejce a pomerančovou kůru. Pak smícháme vše dohromady, jen lehce, abychom těsto nepřemíchali a na závěr jemně vmícháme nakrájené jahody. Těstem naplňíme košíčky asi do 3/4 a pečeme přibližně 20 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda jsou už upečené. Po upečení necháme 5 minut vychladnout ve formě  a poté vyjmeme na rovnou podložku. 



Na fotkách najdete:
Talířek Abelone mint

Muffiny pro vás upekla Petra :) 


Komentáře

  1. Recept zní úplně úžasně! Určitě vyzkouším..., a nádobím se kochám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme moc rády! Tak A't se muffinky povedou a chutnají! :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky