Müsli tyčinky s brusinkami


Doma vyrobené müsli tyčinky jsou stokrát chutnější a zdravější, než běžně prodávané - ty jsou totiž plné cukru a tuku. Pojďme si tedy zkusit vyrobit svoje tyčinky, je to velmi snadné.  Oříšky i semínka můžete libovolně zaměnit za vaše oblíbené druhy. Tyčinky jsou perfektní na svačinu nebo si je vemte s sebou na dovolenou do batůžku jako zdravý zdroj energie :-).  Inspirací nám byl recept v první kuchařce Elly Woodward.


MÜSLI TYČINKY S BRUSINKAMI

Budeme potřebovat:
Přibližně 20ks datlí (nejlépe v bio kvalitě, jsou měkčí)
1 hrnek dýňových semínek
1 hrnek slunečnicových semínek
1 hrnek lněných semínek 
hrst mandlových lupínků nebo sekaných vlašských ořechů 
1 hrnek sušených brusinek
2 hrnky ovesných vloček
3 lžíce chia semínek
2-3 lžíce mleté skořice
špetka soli
1 lžíce medu

Datle bez pecek vložíme do vyššího hrnce, zalijeme 2 hrnky (500ml) vroucí vody a povaříme na mírném ohni asi 5 minut, dokud nezměknou, poté k nim přidáme skořici a chia semínka, lžíci medu a vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. 

Ve větší míse si smícháme všechny ostatní suroviny (vločky, semínka, brusinky, oříšky, špetku soli), přilijeme datlovou směs a řádně promícháme, aby se vše spojilo. 

Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů a pečící plech či pekáček o rozměru cca 30x40cm vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme kokosovým olejem, nalijeme těsto a řádně rukama upěchujeme a uhladíme. Pečeme přibližně 20 minut, poté vyndáme z trouby, ostrým nožem nakrájíme na tyčinky a pak pečeme ještě asi 20 minut dozlatova, necháme v pekáčku vychladnout. 




Tyčinky pro Vás připravila Petra :) 

Komentáře