Bezlepková zeleninová placka


Léto je plném proudu, čas odpočinku nejlépe v přírodě, takže i když vaření milujeme, nechceme trávit prázdniny u plotny! Připravily jsme pro Vás perfektní recept pod heslem: "smíchat, nalít, dát do trouby, nestarat se....". Zpracujete v něm všechny druhy zeleniny, která je právě v nejlepší kondici. Výborný jako lehká večeře, ale i jako oběd do krabičky do práce či na výlet. A navíc je bezlepkový.


BEZLEPKOVÁ ZELENINOVÁ PLACKA

Na 1 středně velký plech budete potřebovat:
asi 3/4 kg nastrouhané nebo nadrobno nasekané tvrdší zeleniny, nejlépe směs
(hodí se kedluben, mrkev, zelí, cuketa, pórek, květák, cibule, přidat můžete nasekaný kadeřávek)
my jsme použily 1 kedluben, 2 mrkve, kousek pórku, půl cibule
3 šťastná vejce :-)
1/2 vaničky tučného tvarohu (volitelně, nemusí být)
kousek nastrouhaného sýra typu gouda (volitelně, nemusí být)
3 lžíce olivového oleje
lžíce chia semínek
sůl
pepř
cca lžička kurkumy (dle chuti)
sušená či čertstvá majoránka
pokud máte rádi pikantní chuť, výborné jsou chilli vločky

Troubu rozehřejte na 200 stupňů. Všechnu zeleninu (nejlépe v robotu) nastrouhejte nebo nadrobno nasekejte. Pokud pustí hodně tekutiny, trošku ji v ruce vymačkejte. Pak smíchejte s ostatními surovinami. Plech vyložte pečícím papírem, rozetřete směs v tenčí vrstvě (max 1cm) a dejte péct dozlatova. Trvá to přibližně 45 minut. Dobrou chuť!


Na fotkách najdete: 

Za inspiraci na tuto dobrotu děkujeme šikovné kamarádce Petře :).

Komentáře

Oblíbené příspěvky