Arašídové sušenky




Arašídové máslo buď milujete nebo se mu vyhýbáte. My patříme k milovníkům, chutná nám na toustu, na kaši i ve smoothie :-). A co takhle sušenky? Jsou křehoučké a jako stvořené k odpolednímu zakousnutí  k čaji nebo kávě. A navíc jsou hotové raz dva. Pojďme na ně! Připravené těsto na sušenky klidně můžete zakryté uchovat i do druhého dne v lednici. Arašídové máslo použijte to, jaké máte rádi, křupavé nebo jemné, vybírejte to nejkvalitnější. 

ARAŠÍDOVÉ SUŠENKY

Budeme potřebovat:
1/2 hrnku změklého másla
1/2 hrnku arašídového másla (Peanut butter)
3/4 hrnku třtinového cukru
1 domácí vejce
vanilka
1/2 lžičky soli
3/4 lžičky jedlé sody
1 hrnek mouky 
(my použily špaldovou, můžete použít i hladkou)
1/2 hrnku jemných ovesných vloček

Máslo ušleháme ručním šlehačem nebo v robotu s cukrem, vejcem a solí dohladka, přidáme arašídové máslo a nakonec sodu, vločky a mouku.
Vzniklé těsto necháme chvíli chladit v lednici, mezitím rozehřejeme troubu na 180 stupňů. 
Z těsta tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu, které pokládáme na plech s pečícím papírem. Vidličkou shora zmáčkneme kuličky do kříže, můžeme ozdobit arašídem. Pečeme přibližně 15 minut - zda jsou sušenky upečené poznáme tak, že jednu sušenky zvedneme a zespodu by měla být zlatavá. Po upečení necháme vychladnout na plechu, aby se zpevnily. 


Na fotkách najdete:

Sušenky pro Vás připravila Petra! :) 


Komentáře

Oblíbené příspěvky