Macerovaný zelený čaj


Blíží se léto, teplota stoupá a tak přichází ke slovu osvěžující studené nápoje. Zapomeňte na komerční dobarvované směsi plné cukru! Nejlepší a nejzdravější jsou ty domácí. My kromě domácích limonád a bylinkami ochucené vody máme rády i studený zelený čaj. Nejraději jej připravujeme méně známým způsobem - macerací zastudena. Z čaje tímto způsobem získáte velmi lahodný a kvalitní nápoj. A téměř bez práce :-). Potřebujete pouze čas, který čaj potřebuje k maceraci.  Vyzkoušejte a uvidíte ten chuťový rozdíl! 

MACEROVANÝ ZELENÝ ČAJ

Na 1 litr čaje budeme potřebovat:
1 litr studené vody, nejépe pramenité nebo studniční
5g zeleného čaje (výborně chutnají japonské čaje Sencha, Gyokuro nebo jasmínový čaj)
na dochucení citronová šťáva, máta či meduňka
led

Do skleněného džbánku vsypte zelený čaj, přilijte vodu, promíchejte a nechte macerovat přes noc nebo asi 10 hodin v lednici. Poté zceďte a dochuťte třeba citronem, mátou a přidejte led. Nápoj má krásnou barvu a chutná prostě skvěle. 


Nádobí na fotkách najdete na našem e-shopu:

Macerovaný čaj pro Vás připravila Petra :) 



Komentáře

Oblíbené příspěvky