Overnight oats s burákovým máslem


Overnight oats jsou skvělá věc, pokud ráno nemáte čas. Připravíte si je večer, schováte do lednice a ráno jen dozdobíte čerstvým ovocem a perfektní snídaně je na světě. S ingrediencemi samozřejmě můžete experimentovat dle libosti. My tentokrát zvolily kombinaci banánu a burákového másla (varianta v mističce) a do druhé verze jsme ještě přidaly kakaový protein a čokoládu.


OVERNIGHT OATS
Na 1 porci budeme potřebovat:

120ml rostlinného mléka 
1 lžičku chia semínek
1-2 lžíce arašídového másla
1 lžíci javorového sirupu
45g ovesných vloček
půlka banánu

Do menší misky dáme mléko, chia semínka, burákové máslo a javorový sirup. Přidáme banán a vidličkou rozmačkáme. Promícháme a vsypeme vločky. Znovu promícháme a ujistíme se, že jsou všechny vločky ponořené. Zakryjeme fólií a dáme na noc do lednice, aby se vločky nasákly a změkly. Ráno pak dozdobíme čerstvým ovocem a můžeme ještě pokapat trochou javorového sirupu a dozdobit kešu oříšky. 
Pro čokoládovou variantu jen v prvním kroku přidáme navíc 1 lžičku kakaa nebo kousky čokolády. 


Nádobí na fotkách najdete na našem e-shopu:

Recept pro vás připravila Tereza inspirována blogem Minimalist baker. :) 

Komentáře

Oblíbené příspěvky