Hrníčková jahodová bublanina


 Bublanina je oblíbená česká letní klasika. Receptů je nespočet, i my jich máme několik v zásobě a střídáme podle domácích zásob. Dnes jsme vybraly jednu z nejrychlejších bublanin, protože bleskový recept se hodí každé hospodyňce. Ovoce samozřejmě můžete použít podle sezóny, čestvé nebo mražené. Hodí se jahody, třešně, višně, maliny nebo borůvky. Množství těsta na vyšší bublaninu vychází na pekáček cca 35cm x 22cm. Pokud máte raději nižší buchtu, zvolte trochu vetší rozměr formy. 


HRNÍČKOVÁ BUBLANINA

Budeme potřebovat:
2 vejce
1hrnek třtinového nebo moučkového cukru
vanilka
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka (kravské nebo rostlinné)
1/2 hrnku rostlinného oleje
špetka soli
citronová kůra
ovoce
případně mandlové lupínky

Celá vejce, cukr, vanilku a citronovou kůru vyšleháme ručním šlehačem do husté pěny. Přídáme olej, mléko, sůl a nakonec stěrkou vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, poklademe ovocem a můžeme posypat mandlovými lupínky. Pečeme v předehráté troubě na 180 dozlatova, trvá to asi 40 minut, každá trouba peče trochu jinak. Zda je upečeno, vyzkoušíme vpichem špejle. Před servírováním pocukrujeme.



Nádobí na fotkách najdete na e-shopu Home for Emma:

Recept pro Vás připravila Petra :) 

Komentáře