Salát z čočky beluga (Kitchen & the City)


Tento salát od Petry Davidové známe už z jejího blogu Kitchen & the City a je to náš oblíbenec! Najdete ho také v její nové kuchařce, kterou máme i na našem e-shopu (zde) a kterou si rozhodně musíte minimálně prohlédnout, protože v ní najdete spoustu skvělých receptů. Tenhle čočkový salát chutná skvěle, zasytí a dá se připravit den předem. Hodí se v létě do práce k obědu a perfektní je i k masu nebo grilované zelenině na letní party. Černou čočku beluga seženete ve zdravé výživě nebo například v DM drogerii. 



SALÁT Z ČOČKY BELUGA

Budeme potřebovat:
500g černé čočky beluga
1 šalotka
200g fety
hrst rukoly
hrst hladkolisté petržele

Na zálivku:
šťáva z 1 citronu
5 lžic olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
mořská sůl
pepř

Čočku uvařte dle návodu, trvá to přibližně 30 minut, tato čočka se nemusí předem namáčet. Sýr nadrobte, šalotku nakrájejte na tenké plátečky. Ingredience na zálivku vyšlehejte dohladka. Vychladlou čočku smíchejte se zálivkou a ostatními surovinami. Nechte vychladit. 


Nádobí na fotkách najdete v e-shopu Home for Emma:

Recept pro Vás podle nové kuchařky Kitchen & the City připravila Petra :) 


Komentáře