Karbanátky z červené čočky


Luštěniny a hlavně čočka patří k těm potravinám, které všeobecně milují ženy, na rozdíl od dětí a mužů. :) Zkusíme tedy takovou malou fintu, jak čočku zamaskovat v něčem oblíbeném. Placky či karbanátky to zvládnou! Ještě si vaši strávnící budou přidávat. Toto jídlo je skvělé i studené na výlet, svačinu nebo oběd do práce. Nejlépe chutnají se šťouchanými bramborami nebo kaší. 


KARBANÁTKY Z ČERVENÉ ČOČKY

Budeme potřebovat:
1 hrnek červené čočky
3 lžíce mletých ovesných vloček
trochu strouhanky na zahuštění
sůl, pepř, kurkuma, majoránka
1 vejce
sušený česnek
případně trochu jemně nastrouhané mrkve nebo nasekané petrželky

Červenou čočku propláchneme a uvaříme ve dvojnásobném množství vody, trvá to jen chvilku. Uvařenou a vychladlou slijeme a rozmixujeme ponorným nebo klasickým mixérem na hustou kaši. Přidáme mleté vločky, vejce, sůly trochu kurkumy a dochutíme dle své chuti sušeným nebo čerstvým česnekem, majoránkou a pepřem. Můžeme přidat i trošku jemně strouhané mrkve nebo nasekané petrželky. Necháme chvíli stát, aby se vločky nasákly. Pak přidáme tolik strouhanky, aby se daly tvarovat malé tenčí karbanátky. Smažíme v rozpáleném oleji. Dobrou chuť!


Na fotkách najdete nádobí z e-shopu Home for Emma:

Recept pro Vás připravila Petra :) 



Komentáře