Řezy se sněhovou čepicí


Do Vánoc zbývá týden, což znamená, že už nás všechny tak trošku tlačí čas :-). Cukroví milujeme, ale coby moderní ženy milujeme také veškeré vaření a pečení, kdy se dosáhne maximálního výsledku s minimálním úsilím. A přesně takové jsou skvělé vánoční řezy se sněhovou čepicí z kuchařky Petry Davidové - Kitchen & the City, kterou najdete u nás na e-shopu a kterou moc doporučujeme prozkoumat celou. Hotové budou ve chvilce a chutnají báječně!


ŘEZY SE SNĚHOVOU ČEPICÍ

Na těsto budeme potřebovat:
150g hladké mouky
150g změklého másla
4 žloutky
1/2 lžíce moučkového cukru
špetka soli

Na sněhovou čepici:
4 bílky
180g krupicového cukru
180g mletých vlašských ořechů

Nejprve si připravíme těsto - smícháme všechny suroviny v robotu nebo ručním hnětačem a zabalíme do potravinové folie. Necháme v lednici vychladit půl hodiny. Mezitím si připravíme sněhovou čepici s ořechy - bílky vyšleháme s cukrem do hustého sněhu a nakonec opatrně vmícháme mleté ořechy. 
Těsto vyválíme do tenké placky a pomocí válečku přeneseme na plech s pečícím papírem. Rozměr plechu je asi 30x40cm. Těsto potřeme sněhovou čepicí a vložíme do trouby předehřáté na 150 stupňů. Pečeme asi 30 minut, vyzkoušejte na okraji, zda je těsto upečené, každá trouba peče jinak. Po vychladnutí nakrájejíme na malé kostičky. 





Recept pro vás podle kuchařky Kitchen and the city připravila Petra :)



Komentáře