Ovocný pečený čaj je skvělý způsob, jak chutně zpracovat zásoby ovoce z mrazáku. Je to super dobrota, kterou se hodí mít ve spíži hlavně v chladných dnech. Můžete ho vzít s sebou třeba na hory. Výborný čaj je pak hotový v minutě a chutná všem, dospělým i dětem.
OVOCNÝ PEČENÝ ČAJ
Budeme potřebovat:
1kg ovoce - mražené i čerstvé
(všechny druhy drobného ovoce, švestky, meruňky, jablka či rakytník...)
1 citron
500g třtinového nebo bílého cukru
koření dle vaší chuti (skořice, hřebíček, badyán, vanilka)
lze přidat i rum, ale není potřeba
Ovoce smícháme v pekáčku, prosypeme cukrem a přidáme nakrájený citron a koření dle své chuti. I bez koření je čaj výborný.
Pečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů, asi 40 minut, občas promícháme. Hned po upečení plníme do nahřátých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Pro přípravu nápoje dáme do hrnečku asi 2 lžičky směsi a zalijeme vroucí vodou.
Na fotkách najdete nádobí z Home for Emma:
Recept pro vás připravila Petra :)
Komentáře
Okomentovat