Hummus z máslových fazolí


Hummus je hit posledních let a my jsme rády, protože ho naprosto zbožňujeme. Hodí se k obědu i večeři nebo jako rychlé pohoštění je také perfektní. Kromě klasického hummusu z cizrny zkoušíme i jiné verze a tento fazolový se sušenými rajčaty je dokonalý. Je krásně krémový a výrazný. Vyplatí se mít doma po ruce pár plechovek máslových fazolí, protože tuto dobrotu pak vykouzlíte během pár minut. Nechaly jsme se inspirovat receptem z třetí kuchařky naší oblíbené Elly - Lahodně s Ellou a přáteli. 
Podávejte třeba jako my s tortilovými chipsy nebo kousky syrové zeleniny. 


FAZOLOVÝ HUMMUS SE SUŠENÝMI RAJČATY

Pro dvě osoby budeme potřebovat:
400g máslových fazolí, slitých (dvě plechovky)
80g sušených rajčat, naložených v oleji, slitých
2 polévkové lžíce tahini
šťáva z 1 citronu
1 čajová lžička mletého římského kmínu
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 lžička jablečného octa
sůl a pepř

Všechny ingredience vložte do mixéru, přidejte 30ml vody a rozmixujte dohladka. Lze také použít ponorný mixér - vše vložíte do mísy a promixujete přímo v ní. Dochutíte solí a pepřem.


Na fotkách najdete nádobí z Home for Emma:

Recept pro Vás připravila Petra podle kuchařky Lahodně s Ellou a přáteli :) 


Komentáře