Koláč s rybízovou pusinkou



Tenhle skvělý a krásný koláč by se mohl klidně jmenovat "prázdinový", protože když dozrává rybíz, blíží se prázdniny :). Rybízový koláč se sněhem je naprostá letní klasika, kterou zná snad každý od své babičky a stojí za to si ho aspoň jednou v létě upéct. Kombinace sladkého sněhu a kyselého rybízu je prostě božská. Máme pro vás variantu do kulaté koláčové formy, pokud chcete upéct celý plech, použijte dvojnásobné množství.


KOLÁČ S RYBÍZOVOU PUSINKOU

Budeme potřebovat:

Těsto:
100g másla
180g hladké mouky
špetka soli
3 žloutky

Rybízový sníh:
3 bílky
100g cukru (moučka nebo krystal)
menší miska červeného rybízu (dle Vaší chuti)

Na vále nebo v robotu zpracujeme linecké těsto, zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu chvíli uležet. 
Kulatou koláčovou formu vymažeme máslem. Těsto rozválíme a vložíme do formy, vytvoříme i okraj. Lze také změklé těsto upěchovat do formy prsty, pokud se Vám nechce s těstem válet :). Propícháme na několika místech vidličkou a dáme předpéct do trouby, vyhřáté na 180 stupňů asi na 15 minut. Mezitím ušleháme z bílků a cukru tuhý sníh, opatrně do něj vmícháme kuličky rybízu. Množství rybízu záleží na Vaší chuti, nám stačila polévková miska. Předpečené těsto potřeme sněhem, snížíme teplotu v troubě na 150 a pečeme asi 20 minut dorůžova. Každá trouba peče jinak, takže čas může být trošku jiný. Před podáváním necháme koláč vychladnout. Přejeme vám krásné léto!



Líbí se Vám naše nádobí a doplňky? Navštivte náš e-shop a pečte stylově s Emmou!

Koláč pro vás připravila Petra :) 

Komentáře