Buchta zvaná Orgasmus

Pokud se divíte názvu této dobroty... také jsme divily, ale protože je opravdu skvělá, pod tímto názvem všeobecně známá a blíží se Svatý Valentýn, tak jsme jí to jméno neměnily. Orgasmus je klasická buchta na plech a nás si získala svou vláčností, rychlostí přípravy a zajímavou chutí. My jsme si tradiční recept malinko pozměnily - daly jsme méně cukru a trochu jiný krém. 


ORGASMUS

Na 1 středně velký plech budeme potřebovat:

Těsto:
1 střední plechovka ananasu
1,5 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru krystal
špetka soli
2 celá vejce
1 prášek do pečiva
2 čajové lžičky jedlé sody

Krém:
1 plnotučný tvaroh (lze použít i mascarpone)
1 lžíce cukru
vanilka
vanilkový pudink, uvařený z 300ml mléka
100g mletých vlašských nebo lískových ořechů
hořká čokoláda podle chuti

Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 170 stupňů. Ananas z plechovky rozmixujeme i se šťávou v mixéru. Vzniklou tekutinu smícháme s vejci, cukrem, moukou a kypřícími prostředky. Upečeme v předehřáté troubě na 170 - vložíme do spodní části trouby a hlídáme, buchta může rychle tmavnout. Doba pečení trvá přibližně 20 minut. Necháme vychladnout a připravíme krém. Nejdříve uvaříme hustší vanilkový pudink z 300ml mléka (1 sáček vanilkového pudinku a 300ml mléka) a necháme zchladnout - v průběhu chladnutí občas promícháme, aby se netvořil škraloup. Tvaroh si s předstihem vyndáme z lednice, aby se ohřál na pokojovou teplotu. Vychladlý pudink vyšleháme s tvarohem, cukrem a vanilkou do hladkého krému. Natřeme na korpus a rovnoměrně posypeme ořechy. Nakonec podle své chuti posypeme strouhanou hořkou čokoládou a necháme vychladit v lednici. 

Nádobí na fotkách najdete na e-shopu Home for Emma:

Recept pro Vás připravila Petra :) 


Sledujte nás na Facebooku nebo Instagramu ;) 

Komentáře