Dny se prodloužily, venku se otepluje a salátová a grilovací sezóna je na spadnutí :-). Máme pro Vás tip na skvělý, jednoduchý a sytý salát, který se hodí jako oběd do práce, studená večeře nebo jako příloha ke grilovanému masu či rybě.
Červená řepa je velmi zdravá a prospívá játrům, která jsou nyní na jaře oslabená, takže si nejen pochutnáte, ale také pročistíte své tělo.
SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY
Budeme potřebovat:
1 kg červené řepy
2-3 lžíce kvalitní plnotučné hořčice (spíše sladšího typu)
3-4 lžíce olivového oleje
jarní cibulka podle chuti
3 kyselé okurky
sůl, pepř
opražená slunečnicová semínka
Neoloupanou červenou řepu uvaříme doměkka, můžeme si ji předvařit dopředu a uvařenou nechat v lednici 2 dny.
Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme na větší kusy (měsíčky), nekrájíme příliš nadrobno. Jarní cibulku a okurky nakrájíme na kolečka a přidáme k řepě. Hořčici smícháme s olejem, pokud máme kyselejší horčici, lze přidat trošku medu, osolíme a lehce smícháme s řepou. Dochutíme solí a pepřem. Před servírováním posypeme opraženou slunečnicí.
Salát pro Vás připravila Petra :)
Komentáře
Okomentovat