Rychlá hrušková buchta


Podzimní období už nastalo a my máme chuť na hrušky, jablka a další ovoce, které máme spojené s právě s tímto překrásným obdobím. Tento jednoduchý recept na ovocnou buchtu využijete jistě mnohokrát, protože ovoce můžete měnit dle libosti. V našem receptu najdete kombinaci hrušek a nektarinek, ale fantazii se meze nekladou! Inspirací pro tento recept byla kuchařka Hany Michopulu - místo másla jsme ale použily kokosový olej, díky kterému je buchta ještě vláčnější a daly jsme méně cukru, protože ovoce je samo o sobě sladké dostatečně. Uvedené množství stačí na klasickou koláčovou formu (my použily trochu menší průměr, buchta je tedy trochu vyšší). :) 


VLÁČNÁ BUCHTA S OVOCEM

Budeme potřebovat: 
70g hladké mouky
100-120g třtinového cukru
2 domácí nebo bio vajíčka
75g kokosového oleje
1 prášek do pečiva
špetku soli
1 velkou hrušku
1 nektarinku

Začneme smícháním suchých ingrediencí v míse - tedy prosáté mouky, prášku do pečiva a soli. Vajíčka vyšleháme společně s cukrem do pěny a přimícháme k suché směsi. Olej si rozpustíme a přidáme do těsta. Mělo by být krásně hladké - ani příliš řídké ani tuhé, aby se pěkně lilo. Hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na osminky, z nektarinky vyndáme pecku a nakrájíme na plátky. 

Koláčovou formu si pořádně vymažeme a vysypeme (vršek koláče je naspodu, tak aby se nám hezky odlepil) a na dno naklademe hrušky, na ně nektarinky a zalijeme rovnoměrně těstem. Pečeme cca 40 minut na 180°C. Dobrou chuť! 




Recept pro Vás připravila Tereza :) 

UložitUložit

Komentáře