Nadýchaný narozeninový dort



Home for Emma slaví čtvrté narozeniny! 
A protože milujeme oslavy a sladké, nesmí chybět dokonalý nadýchaný dort! Tenhle obláčkově lehký piškot a příjemně jednoduchý krém z mascarpone využijete na jakoukoliv letní oslavu, protože dozdobení lesním ovocem je přesně to, co mu sluší nejlépe a dodá mu dokonalou lehkost a čerstvost. Ať už použijete maliny, jahody, borůvky nebo třeba červený rybíz, uděláte touhle dobrotou radost každému oslavenci :) 

Děkujeme Vám, že jste s námi už čtyři roky a že Vás můžeme inspirovat našimi recepty i krásným nádobím z našeho e-shopu, vážíme si každého čtenáře a nejvíc nás těší, když vidíme, jak se Vám recepty od nás povedly - tak je nezapomeňte s námi sdílet na instagramu nebo facebooku (#homeforemma @homeforemma), moc se těšíme! ;)


NADÝCHANÝ DORT

Budeme potřebovat:
Korpus:
4 vejce
15 dkg cukru (moučka nebo krupice)
špetka soli
12 dkg polohrubé mouky
vanilka
šťáva z 1/2 citrónu
pár kapek oleje

Krém:
250g mascarpone
1 lžíce cukru
250-300ml smetany ke šlehání

Ovoce a jedlé květy na ozdobu (jahody, maliny, borůvky)

Nejprve si připravíme piškotový korpus. Troubu předehřejeme na 160°C. Do dvou malých dortových forem (18cm) si vyložíme pečící papír - boky nevymazáváme, piškot se hezky chytí stran formy a bude držet :). Ušleháme sníh ze čtyř bílků a špetky soli. V jiné míse vyšleháme čtyři žloutky s cukrem a vanilkou. Pak opatrně vmícháme olej a citronovou šťávu. Nakonec stěrkou lehce vmícháme polohrubou mouku a nakonec sníh. Ten vmícháme velmi opatrně stěrkou, krouživými pohyby po straně mísy, aby nám nespadl objem. Těsto rozdělíme do obou forem a pečeme dorůžova na 160°C asi 40-45 minut. Během pečení se snažíme troubu neotevírat, aby piškot nespadl. Po upečení  necháme ve formách zcela vychladnout. Po vychladnutí odřízneme po obvodu nožem a piškot překlopíme, sundáme opatrně pečící papír. Nyní si připravíme krém. Šlehačku ušleháme dotuha se lžící cukru a pak do ní zašleháme mascarpone. Polovinou krému potřeme jeden korpus a přiklopíme druhým, potřeme zbytkem krému a podle fantazie ozdobíme ovocem a jedlými květy.


Na fotkách najdete nádobí z e-shopu Home for Emma:

Dort pro Emmu a recept pro Vás připravila Petra :) 


Komentáře