Letošní slunné léto přeje rajčatům, jsou voňavá, šťavnatá a slaďoučká. Možná máte také svou úrodu ze zahrádky nebo balkónu a tak se Vám třeba bude hodit jednoduchý recept na rajčátka, nakládaná v olivovém oleji. Pochází z krásné kuchařky "Nakládačka na věčné časy" od Daniely Turecké. My jsme vyzkoušely a určitě brzy zopakujeme. Hodí se totiž úplně ke všemu! K těstovinám, masu nebo na opečený chléb jako bruschetta. A příprava trvá jen chvilku.
Budeme potřebovat:
(na 1 sklenici o objemu 1l)
200g mixu rajčat, nejlépe různé tvary a velikosti
1 lžíci sušených či polosušených rajčat
2 lžičky nakládaných perličkových cibulek, i s lákem
1/2 bílé cibule
1 lžičku hrubozrnné soli
1 lžičku pepře čtyř barev
několik lístků čerstvé modré bazalky
200ml panenského olivového oleje
Omytá rajčata nakrájejte na půlky, sušená na malé kousky a bílou cibuli na měsíčky. Malé cibulky i s lákem smíchejte v mističce se solí a pepřem. Bazalku nasekejte najemno. Začněte vrstvit do sklenice a rovnoměrně prokládejte, aby rajčátka ve skle hezky vypadala. Nakonec vše zalijte olejem. Nechte dva dny při pokojové teplotě a pak dejte do lednice.
Nádobí na fotkách najdete na e-shopu Home for Emma:
Recept najdete v krásné kuchařce Daniely Turecké Nákládačka na věčné časy :)
www.homeforemma.cz
Komentáře
Okomentovat