Stracciatella dort



Vypadá to jako zmrzlina, chutná to jako zmrzlina, co je to? No přece dort :-). A ne jen tak ledajaký. Je to nepečený dortík stracciatella, který nás, coby milovnice lehkých dezertů, zcela okouzlil. Oslavily jsme s ním 5. narozeniny Home for Emma! Skvěle se bude vyjímat na letní párty, ve společnosti čerstvého ovoce a děti z něj budou nadšené, neboť je plný křupavých kousků čokolády. Příprava Vám nezabere víc, než půl hodinky, počítejte ale s chlazením pár hodin nebo ještě lépe přes noc v lednici. Recept je z kuchařky: Karolína, každý den je svátek. Rozpis surovin vychází na klasickou dortovou formu o průměru cca 24cm. Pokud chcete udělat menší dortík do malé formy 18cm, bude Vám stačit poloviční dávka surovin. 


STRACCIATELLA DORT

Na korpus:
200g máslových sušenek 
(my použily Club)
150g másla

Na náplň:
200g smetany ke šlehání
250g tučného tvarohu
200g mascarpone
2 lžíce cukru
2 lžíce citronové š'távy
200g hořké čokolády, nasekané nahrubo
100g loupaných nasekaných mandlí/ mandlových lupínků
50g čokolády na hobliny

Nejprve si v mixéru nebo nožem rozdrťte sušenky najemno. Máslo rozpusťte v kastrůlku a vmíchejte do sušenek. Dortovou formu si vyložte pečícím papírem a lžící naneste sušenkovou směs, hezky udusejte a uhlaďte. Vzniklý korpus dejte vychladit do lednice. Mezitím si připravte náplň. Vyšlehejte smetanu dotuha. Potom do ní opatrně vmíchejte tvaroh a mascarpone, nakonec přidejte cukr a citronovou šťávu. Do hladkého krému zamíchejte mandle a nasekanou čokoládu. Krém rozetřete na vychlazený korpus a hezky uhlaďte stěrkou. Škrabkou si ze zbylé čokolády nastrouhejte hobliny, kterými posypete povrch dortu. Dortík dejte chladit do lednice, kde se hezky zpevní a půjde dobře krájet. Servírujte nejlépe s čerstvým letním ovocem. 


Líbí se Vám naše nádobí a doplňky? 
Udělejte si radost na našem e-shopu:

Recept pro Vás připravila Petra podle kuchařky Karolína, každý den je svátek :) 




Komentáře