Kompotované broskve - buď je milujete nebo nenávidíte... Já osobně je mám spojené s Řeckem, kde jsem je každý den dovolené snídala s řeckým jogurtem a medem a rozhodně se tedy řadím do první skupiny. Pokud doma máte nějakou zapomenutou konzervu, vyzkoušejte tenhle skvělý, jednoduchý recept - obzvlášť, jestli máte rádi vláčné buchty. Těsta je tam totiž tak akorát, tvarohové náplně spoustu a broskve to úžasně osvěží. V mém receptu není buchta nijak výrazně sladká a přesto je výtečná. Pokud jste zvyklí na sladší dezerty, určitě si na cukru přidejte. Dobrou chuť!
Nejdříve si předehřejeme troubu na 190°C a připravíme si náplň - vajíčka vyšleháme s cukrem a zapracujeme do nich následně všechny ostatní ingredience na náplň. Broskve slijeme a pokrájíme na měsíčky.
Suroviny na těsto (kromě kakaa) pečlivě smícháme dohromady a 2/3 těsta rozetřeme do vymazané* zapékací mísy (já použila 20x30cm). Na rozetřené těsto nalijeme tvarohovou náplň a na ní naskládáme broskve - lehce vtlačíme dovnitř. Do zbylého těsta přimícháme kakao a dvě lžíce mléka a nalijeme cik-cak na povrch buchty.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut.
*Na vymazávání používám vždy slunečnicový olej ve spreji Mistr Pekař. Pokud nemáte, dejte pečící papír. :)
Komentáře
Okomentovat