Buchta s tvarohem a broskvemi

Kompotované broskve - buď je milujete nebo nenávidíte... Já osobně je mám spojené s Řeckem, kde jsem je každý den dovolené snídala s řeckým jogurtem a medem a rozhodně se tedy řadím do první skupiny. Pokud doma máte nějakou zapomenutou konzervu, vyzkoušejte tenhle skvělý, jednoduchý recept - obzvlášť, jestli máte rádi vláčné buchty. Těsta je tam totiž tak akorát, tvarohové náplně spoustu a broskve to úžasně osvěží. V mém receptu není buchta nijak výrazně sladká a přesto je výtečná. Pokud jste zvyklí na sladší dezerty, určitě si na cukru přidejte. Dobrou chuť! 

Budeme potřebovat:

Na těsto:
0,5 hrnku řepkového oleje
1 vajíčko
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
3/4 hrnku cukru krupice 
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžíce kakaa

Na náplň:
2 vajíčka
1 hrnek mléka
3 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
500g polotučného tvarohu (měkkého)
1 vanilkový pudink

Nejdříve si předehřejeme troubu na 190°C a připravíme si náplň - vajíčka vyšleháme s cukrem a zapracujeme do nich následně všechny ostatní ingredience na náplň. Broskve slijeme a pokrájíme na měsíčky. 

Suroviny na těsto (kromě kakaa) pečlivě smícháme dohromady a 2/3 těsta rozetřeme do vymazané* zapékací mísy (já použila 20x30cm). Na rozetřené těsto nalijeme tvarohovou náplň a na ní naskládáme broskve - lehce vtlačíme dovnitř. Do zbylého těsta přimícháme kakao a dvě lžíce mléka a nalijeme cik-cak na povrch buchty. 

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut. 

*Na vymazávání používám vždy slunečnicový olej ve spreji Mistr Pekař. Pokud nemáte, dejte pečící papír. :)



Komentáře